BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, May 31, 2010

CUTI...



Yuhuuuu....uolsss semua....utk makluman... iollss akan bercuti start pada ari rabu hingga isnin...(uolsss kira lah sndri baper hari..) sgt sonok hoccay....

Tak sabo nk balik kg nih....preparation utk wedding my sister....best best....wahhh aku plak yg excited...

so, kita jmpa lagi next week....nnti iolsss akan upload pic2 wedding iteww yerrr...

c u....ta ta....

Sunday, May 30, 2010

1 Tahun....1 Year....

Pejam celik..pejam celik..31 Mei 2010 genap setahun aku berstatus PUAN....(maknanyer setahun ler aku dah kawinn..aihhhh)

dah setahun kerrr???...rasanyer mcm sekejap sgt...rasanyer mcm baru jer kenduri......terngiang2 lagi bunyi kompang masa ari knduri tu...mcm nk terkeluar segala bnda dlm telinga ni...nsbaik ler atas pelamin..tpksa cover...saper yg ada masa group kompang tu mendendangkan lagu..tau lah mcm mana bunyi nyer...betul tak geng lagho..korg duduk betul2 kat org kompang tu..hihihi...

yerr...tu salah satu kenangn yg aku msih igt masa kndri.....ok...ada satu lg bnda yg berlaku masa tu....hnya aku, mak andam, hsband n pengapit aku jer yg tau perkara tu...uolss nk tau aper kah iteewwww...

ok....bju pgntin aku didtgkn sekali korset didalamnyerrr....masa test smua dah ok..ttba time kduri..bila nk zipkan korset...oh....zip iteww ttba rosak...aper nk wat..aku gelabah..mak andam lagi gelabah itik...fikir..fikir...fikir...okkk...amik pin yg besar..n pinkan dari dalam..3 pin digunakn hoccay..selamat...

masa tgh merenjis..aku mnndukkan badan sbb nk kiss my mum..ttba salah satu pin iteeww tbuka..adeehhh...nsbaik pgpit ku btindak pntas..cpt2 di betulkn pin itew...

masa mjlis belah laki...kompang takder.....motipnyer...org kompang tu boleh pegi main kompg kat kndri org lain dulu....tak ke angin masa tu..tggu dorg lmbt sgt..so amik kptusan guna byi komp dari dlm playlist jer....

tu antara kngn2 spnjg mjils blngsung..mcm2 tjadi..wpun kita dah plan smuanya..tapi masa hari knduri..pastinya akan ada msalah...

dah setahun hdp sbgai isteri..dah mcm2 aku hadapi dan mcm2 yg aku belajar...phit manis jth bgun smua dah merasa.....meh aku upload2 pic wed ku dulu...wpun dah setahun pic2 itewww..sj nk upload konon2 nk imbas memori..wahhhh gitewwww...dun wory..aku upload cikit jerr laahhhhh...







*motip ttba entry aku kali nih sgt serius..hihihihi.....

Friday, May 28, 2010

fanatik anak tudung kaler kaler

uolss pelik tak bila tgk tajuk iteeww.....anak tudung kaler kaler????....haruslah uolss dah tau mcm mna rupa anak tudung kaler kaler iteeww khennn...iolss mmggilnye anak tdung kaler kaler sbb org akan pakai 3-4 jenis kaler sekali pakai..bygkan kalu pkai selapis demi selapis..tak ker kepala jd besar...tapi tak jd masalah kalu beli yg mmg dah dijahit dgn 3-4 kaler sekali...

tapi iolss tak suka pkai yg dah siap dijahit byk wrna..pyh nk matching kan kaler...iolss suka beli satu kaler jer...bila nk pkai..amik la wrna aper yg nk combine....tapi utk pgetahun uolsss...iollss takder lh meroyan nk pakai smpai 4 kaler..iolsss cuma akan pkai dua wrna shja..setakat nih..tak penah lebih dari dua....

jom tgk jap pic2 iolss bersama anak tdung kaler2 iteww...hihiihihihi....(lantak ler korang nk mymph pun tgk pic aku nih)...kang ader lah yg komen ko nmpk gemuk ler..temban ler..aishhh....


hitam + merah

hitam + kelabu....


hitam + hijau....



purple + hitam



putih + biru....

pink + merah...


putih + kelabu..




ni pandangan kalu dari atas....



ni pndangan dari tepi....

ni plak antara koleksi anak tudung yg iolss ada setakat nih..ni jer yg ada...nk beli lagi sbnrnya..tapi laki aku dah bising...tak abih2 mmbeli...hihihi..so, stop kejap aktiviti shoping secara online itewww...


ni jer satu2 anak tdung yg beli dah siap 3wrna..tapi haram tak pakai...sbb rasa tak best..rugi jer beli....


kebanyakkan anak tudung nih iolsss beli online kat sini. sgt best anak tdung dari butik nih..murah pun murah...n sedap pakai...kain nyer jenis lycra..tak pns.(wahhh..pomot gituuu)

Thursday, May 27, 2010

Akibat Jumaat Cuti....

ok....apabila Jumaat cuti...aku keliru hari....konsepnyer mcm nih...sllu tiap2 mggu iron baju 5 pasang...bila baju dah tggal 2 pasang..so dah set kat fikiran..arini ari rabu..bila baju tggl lagi sepasang arini ari khamis...

bila Jmaat cuti...aku pun iron 4 pasang...bila baju yg tgantung tgal lagi 2 pasang..dalam fikiran igt arini ari rabu...padahal hari selasa...tggl dua pasang sbb mggu nih jmaat cuti...

ok..berbalik pada akibat td...bila dalam fikiran fikir arini adalah ari rabu...so, smua tsalah tarikh..

ada org call, "Hello yan, prof ....... nak wat meetg ngan en. BOS esok petang...(means rabu petang..tapi dsbbkan dlm fikiran igt arini ari rabu..so bila org tu ckp esok petg..terus tulis dlm diari ari khams petang..)ok ler..en bos free esok petg..leh ler wat meetng tu.."

ok. tamat pbualan..ttba petang rabu org tu call lagi.."yan...en BOS leh dtg tak meetg petang nih..???haa...petang nih ke???bukan ari khms ker??tak lah..petang nih ler.."

Aiseyyyy...bos tgh ada tetamu..so amik kputusan tulis note n bagi pada en BOS.....en BOS ckp, gtau Prof ...... sy tak dpt hadirlah..gtau dia sy setuju jer smua kptusan...

Huhuhuhu..nsbaik en BOS tak marah....ni lah gara2 silap hari sbb jumaat cuti..tulah cik yan, lain kali tgk kalendar, bukan tgk bilangan baju yg tgntung...aishhhhhhh




* pic ni hiasan semata2...huh!!!

Wednesday, May 26, 2010

Tag By Ezy...

Untuk pertama kalinya dalam mjwb tag..aku mnjwb tag drp ezy..bukan lagi dr pah or intan...aishhhh...tak abih2 tag dari org yang sma....

Jom mjwb tag iteewww...

Soalan 1 : 3 names in your message inbox
-hsbnd, Dr Mus, K.Mala

Soalan 2 : Your main Ringtone.
- Taylor Swift You Belong With Me

Soalan 3 : What u did at 12 last night?
- kalu ari kejer of coz dah mmbuta tak sedar diri..kalu ari cuti time tu tgh tgk tv lagi smpai pagi...

Soalan 4 : Who was the last person you went out with? Where?
- kuar ngan hsbnd...pegi Alamanda...

Soalan 5 : The colour of the T-shirt you're wearing now.
- Skang time kejer..so tak pkai t-shirt..pkai baju kurung arini...

Soalan 6 : The last thing u did.
- pegi fotostat surat urgent...kena anto arini...(kang ada org yg bukan bos aku yg bising kalu lmbt..bos aku tak bising..org lain lebih2..tu wat mymph aku kejer kat sini)<---ttba out of topic..hihihihi

Soalan 7 : 3 of your everyday favorite items.
- HP, bantal bucuk...hihihi....

Soalan 8 : The color of your bedroom.
- katil, almari, meja smua kaler putih, cadar purple putih, lgsir purple, dnding putih..so dicmpurkan smua jd lah purple putih...tapi ttba carpet wrna merah..hihihihi

Soalan 9 : How much money in your wallet now?
- RM 1400.00..nak bank in ari tu..tapi tak bank in lagi pun....

Soalan 10 : How's life?
- ikut tpt..kadg happy, kdg bosan..

Soalan 11 : Your favorite song..
- Dari kecik sgt suka lagi suratan atau kebetulan..alah, lagu lama tu...tak tau ler naper suka..

Soalan 12 : What will you do next weekend?
- Balik kg..kduri kawin kakak sayerrr....

Soalan 13 : When was the last time you saw your mum.
- 10 April 2010, kat seremban, masa knduri anak sedara...

Soalan 14 : Where is she now?
- Kat tepen..sllu time2 nih my mum tgh sapu smpah or sidai baju...tak pun pegi kedai beli brg...

Soalan 15 : When was the last time you talked to your parent?
- 3 hari lepas call my mum..kalu dah kol mak..mau nyer sejam bergayut kat tepon tu...kdg2 dua jam...

Soalan 16 : Who is the last person that talked with you last night?
- my hsbnd lerr...

Soalan 17 : Where did you have dinner last night?
- dinner kat umah jer....

Soalan 18 : The last surprise you got.
- dah lama tak dpt surprise...

Soalan 19 : Last thing you borrowed from your friend.
- pinjam liquid paper ofismate..dah pulangkan dah...

Soalan 20 : Who is your bf/gf or husband/wife?
- aihhh...haruslah korg dah tau saper hsbnd I...mls dah nk explain..hihii...

Soalan 21 : What do you feel now?
- ermmm..takder mood....ttba trigt zaman bujang..rindu kat UPSI...

Soalan 22 : Wanna share with who?
- no no no....tak nak share ngan saper2....secret...

Soalan 23 : Who knows your secret?
- dah nama pun secret..mana leh gtau saper yg tau..hhuhuhuhu...

Soalan 24 : They keep your secret?
- entahlah...

Soalan 25 : Are you angry with someone?
- YESSSSS......sgt marah dgn seseorang...marah, mympah, meluat...

Soalan 26 : What do you order at McD?
- sllu nyer order burger chicken mcdeluxe, pastu mcflurry, kdg2 bubur ayam plus ayam gorg spicy...(aihhhh,saper pegi wat soklan cmni??dah la aku tgh lapaq)

Soalan 27 : The last time you felt so sad..
- masa tgh jwb tag ni pun, tgh sad ekceli...

Soalan 28 : Mahu tag?
- saper yg baca blog aku nih n sorg yg rajin...jwb ler tag nih yer...





Monday, May 24, 2010

Misi Menebang Pokok

Ujung mggu lepas....menjalankan misi utk menebg pokok ceri belakang umh.....dsbbkan tggl berdua je..nak tak nak..tpksa tlg laki aku..huhuhuhuhu..(sian aku khennn)

ekceli, mula2 duduk umh tu setahun lepas..pokok tu kecik jer..tapi bertangguh2..nak tebang..nak tebang..tapi tak tebang..alih2...nah hambek ko...sebesar alam jadinyaaa...

sakit tgn aku nak meng'clear'kan pokok tu...strateginyer..laki aku pnjat n gergaji dahan2..aku kat bwah..potong dahan tu pendek2..uolsss smua..wpun namanya dahan...jgn igt mcm ranting tu jer...dahannyer jer dah melecetkan tgn iolsss nih nk potong2...

ok...misi start jam 12.00..(tak ker gila start tghari buta)...n berakhir kul 6.50 petg....pergghhhh...keletihan tahap gaban, trnsformer, ultraman, superman, keluangman, cicakman..aihhhh..smua lah...


Ni ler ghoper nyer pokok tu setelah di tebang..tapi tak abih tebang pun lagi...penat giler...mggu depan smbung lagi...aiihhhhh...nsbaik umah belah kanan tu takder org duduk..so ada dahan yg jtuh belakng umh dia..aku biar kan dulu kat situ..hahahaha..jahat ktorg...


ni dahan2 yg dah jatuh ke bawah...abih jalan belakang tu pnuh ngan dahan pokok...saper pun dah tak boleh lalu..lantak korg ler..hihihi...


ni dahan2 yang aku dah buang daun2 nyer...konon nk potong kayu ni pendek2 n ikat...tapi dah tak larat...


dalam beg plastik ni smua daun2 n dahan2 yg dah pendek..ni jer yg mmpu aku wat...penat siotttt....
Ada saper2 volunteer nk tebg pokok kat umh aku tu..sila gtau yer..hihihihii.....

Sunday, May 23, 2010

Akademik Fantasia 8

Konsert final AF8 mcm uolss smua dah tau, dah pun berakhir pada 22 Mei 2010...N juara haruslaahhh jatuh pada SHAHIRRR...harus smua peserta lain 'bengkek' jer khennn...yer lah..dia dah kuar..pastu di AFMASUK..tau2 dpt juara...tapi dia mmg layak begelar juara...if dia takder...harus adira akan jd juara....







Sgt puas ati dgn kputusan..but agak tkjut dauz dpt no3..oh tidak...uolss masih igt masa dauz nyanyi lagu wali band tajuk cari jodoh(x igt mggu ke baper).....harusss iolsss msih igt cmner dia menari masa nyanyi lagu itewww...sgt2 lah kelakar...kalu uuollss tak igt..sila lah search sndri kat youtube yer...tiap2 mggu tunggu gak dauz tekeluar..tapi tak kuar2 jugakkk..argghhh...




Maulana???...tak suka dia...dun know why???..mcm poyo kit...mmg patut dia dpt no 4..tiap2 mggu mcm tu jer gaya psmbahan..naik bosannn...



Iwan lak igtkn dia yg akan dpt no3..but dia dpt no5..bolehlah khennn...cute dia potg rmbut masa final...kalu tak potong..gaya dia sejibik mcm noh ujan...




Adira suara lantang...loghat sabah sgt pekat..kdg nyanyi best..kdg tak best bila loghat sabah dia pekat sgt...

Shahir....pelajar ter'hensem' AF8...ahaksss...ngn suara jantannyer iteww...dan malu-malu kucing....sgtlah comei..hahahahaha...(en.pejal jgn jeles yer...)

skang jom layan video klip juara AF8..Shahir...kebahagiaan dalam perpisahan...


video

Wednesday, May 19, 2010

Tag Lagiiii...

Skang ni tag masuk mencurah2 mcm air ujan hoccay..ni tag nih dpt dari mama syiqah yang cumei iteeww (syiqah yg comei..bukan mama nyer...hahaha)

Jom mjwb tag iteww...

1). Apa yang anda akan buat bila anda tahu member anda tikam belakang anda?
kalu dah kena tikam..tak sempat nk wat per..mengucap jer lh sblum innalillah....hehehe...

2). 6 orang di hati anda?
mak, ayah, husband, mil, fil, adik beradik, kawan2..<---dah lebih 6 nih...

3). Anda rasa anda comel?
HARUSLAHHHH....comei plus cun...hahaha...saper lagi nk puji kalu bukan diri sndri...

4). Single or taken?
taken lerr...31 Mei 2009..

5). Blog yang anda suka?
blog2 yg jual brg secara online, tak kire lah baju ker, shawl, gelang, kain dll..pastu blog kwn ku..pah, intan, shikin jb, ez, ixca, alena, fieza, k.mila..pastu rajin baca blog rizalman n byk jd silent reader utk blog2 lain..kalu nk list kat sini..mau 3hr 3mlm tak abih baca...

6). adakah bilik anda kemas setiap hari?
haruslah kemas..cadar cekang tak mau2 pya...aku pun sama mcm shikin JB..tdo kat bawah jer....mls benor nak naik atas..nk bsiap jer naik bilik atas....

7) Lagu terakhir yang anda dengar?
Lagu justin bieber, one time..masa dlm keter on d way dtg opis td...

8). Last text message?
"Dr. Adnan from USM tnya psl doc utk meetg COHECS next week"...msg tuk bos aku....

9). Last phone call?
"hello..suriani ke..Dr Mus ckp mesy COHECS tu batal"...bla bla bla bla.....

10). Hari terakhir anda menangis?
minggu lepas...kat umah..sebab???tak leh gtau....hihihihi...

11). List lima color favorite anda?
biru, pink, purple, putih, merah

12). Orang terakhir anda ber-YM?
petang smlm ngan Cik Nita..pegawai penyelidik tpt kejer aku nih..

13). Game paling anda suka?
tak suka main game...cpt bosan ler bila main game..tak tau naper..

14). Adakah anda peminat MCR?
aper ke benda MCR tu...

15). Apa perasaan anda jawab tag ni?
brpa pya byk soalan daaa...

16). Anda rasa tag ini best?
best juga...leh aku buang masa buat menatang nih..hihii...

17). Tag lagi 10 orang
saper jer yg baca blog aku nih..sila jwb tag nih..

Tuesday, May 11, 2010

oh Kain Pario!!!..

alkisahnyerrr...baju raya tahun lepas..guna kain pario..tapi buckle nyer anak sedaraku ter'patah'kan..harus pening pala mcari buckle...alamatnya..baju tu pun dah lama tak pakai...

merata2 mcari buckle..online pun cari..tnya kat merata2 blog yg mjual online..tapi smua tak jual buckle..ssb buckle didtgkn satu set dgn pario...(i know that)...sesaper tak tau buckle tu cmner..sila tgk pic di bwh nih..



after that amik kputusan beli set kain pario...cari lagi...nk cari pario plain kaler hitam...search sana..search sini...kbykkn pario bercorakk..tidak ke tensen??...

pyhnyer nk cari pario plain cmniiiii!!!....


setelah lama mcari akhirnya....jeng jeng jeng...tjmpa satu website..jual secara online n bnda yg dicari selama ini ada dijual kat situ..yahoooo....sepantas kilat aku meng'SMS' utk membooking pario itu..dan spntas kilat aku mmbuat byaran di mybank2u..dan akhirnya..pario yg dicari2 selama ini akan dapat tak lama lagi..sgt epyy...oh baju ku..tak lama lg aku pkai balik ngko yer..hihihi(tergediks la plakk)..jom tgk pic pario itteww..

tapi yg paling myakitkan hati..after aku bookg pario itewww n dah settle wat byaran..ttbaaaaaa...ada org jual buckle pario..hrga RM10 SAHAJA....arrrgggghhhhh...aku begggggg.......
tu saja cerita sy....pya lama search tak muncul pun org jual buckle tu..ttba ada plak muncul kan...dah la sgt murah bbndg hrga pario tu...aku begg..sakit atiiiiii....arrggghhhhh.....

Friday, May 7, 2010

TAG HARI INI.....

Wah...iiolsss sgt aktif arini....baper byk kali nk hapdet blog ler...almaklum ler..asyk dpt tag jerrr....(ttba terbelagak la pulekkk)

yer....award iolsss btmbh lagi satu...



1. COPY AWARD INI MACAM DAPAT GRAMMY , APA PERASAAN ANDA ?
- trima ksih pada org yg tag saya..sungguh tak sngka dpt award ini...kui kui kuii...

2. BERITAHU SAPA DAN LINK PEMBERI AWARD INI
-
Puan Intan Suraya

3.NAME THAT PEOPLE CALL YOU:-)

- ayah panggil An

- mak, kakak, abg, kawan, fmily mertua pggil yan

- bos pggil Norrihan (haruslah nama penuh khennn)

- ada lect pggil CIK YAN (hihihi..motip smua hurup besar?)

- hubby pggil syg

- anak buah pggil mak su

- Intan sorg ja dok paggil aku azean....(igt aku azeah irdawaty kaaa??)

4. THING YOU DONE YESTERDAY:-

-mcm biasa...bgun pagi..siap2, g kejer, dtg opis wat kejer, kul5 balik, singgah pasar mlm, lipat baju, simpan baju, makan, tgk tv, tidoooo...

5. FIVE WAYS TO BE HAPPY...

- Cuti, tak yah dtg kejer....

- Jalan-jalan ngan hubby

- sembang ngan mak kat telefon

- stress sifar....

- tukar dept lain...

6. APA DALAM FIKIRAN ANDA , BILA ANDA MENJADI KAYA ?

- SHOPPINGGGG (patut ler tak kaya...hihihihi)

- beli aset

- selesaikan utang yang ada (PTPTN tak abih bayo lagi..hihihihi)

- bw mak ngan ayah pegi umrah..(motip sama ngan intan)

7. KAWAN-KAWAN YANG KENA TAG:

- mcm biasa ler..kbyakkn mmber intan nk rampas dulu..so tak byk aku nk tag..pada nama2 ni..sila jawab tag aku yer..mizz fieza(dah lama ko tak jwb tag aku nihh)..izan...k.mila..k.iparku..

Uolsss..jmpa lagi next entry..daaaaaa

Thursday, May 6, 2010

Fanatik Adik Mia Sara a.k.a Amani...

Uolsss semua...haruslah sekarang nih iolsss sesangatlah fanatik dgn citer ADAMAYA itewww...tepat 6.30 dah tercongok dpan tv...dan haruslah iolsss sungguh fanatik dgn adik mia sarah.....dia sungguh lah cute, comel, montel, bijak, arrgghhh...sgt geram tgk dia belakon....sooooo cuteeeee....rasa nk cubit2 jerrr....haruslah my hubby pun sgt geram tgk mia sara...tapi kekdg hubby iolss tu lagi over hoccay...hahahaha...

saper yg tak layan adamaya..haruslah tidak kenal adik comel ni khen...sblum adamaya, adik mia sara jugak ada belakon iklan..antaranya iklan sustagen (iklan yg budak suka makan ayam jer tu), iklan astro beyond (budak naik beskal depan umah,,ttba kuar kapal dari bwh tanah) n iklan softlan (yg budak2 berckap softflan wat pakaian dorg wangi n lembut tu)...
jom kita layan kejap kecomelan adik mia sarah iteewww...



alolo manjenyer dierrr....



aik....samer tak uolssss??



nakalnyer amani...anyway..padan ler muka uncle dani khennn...


"hello..papa dah mkan ker??..makan aper??..makan roti jerr??"




sgt cute rightttt???...
(pic credit to fb kami peminat adik mia sara nasuha...)


skang jom layan plak OST Adamaya..Yang Terindah by Dakmie...

video

so Uolss...jgn lupa yer tonton citer nih...di adaptasi from movie im not single...sgt best....terbaikkk woookkk.....

p/s: shikin, sory video nih tersama plak ngan video kat blog ko...aku dah search kat youtube..nih jer vdeo yg paling best..huhuhu...

Wednesday, May 5, 2010

Tag: Jom Selongkar PURSE!!..

wokeiy uolsss...tag kali nih diterima daripada ixca...pastu intan plak tag aku...so dua org yg tag...mls nk ckp..tapi biasa lah..i kan glemer uoolsss..hahahahaha...

jom kita menyelongkar purse iolsss....



ni ler purse aku yg sllu dibawa kehulu kehilir...




ni pandangan bhgian dalam...purse ni nipis..seng nk pegg..tapi tak boleh letak byk brng..nnti tak leh tutup..



ni pndangan sisi..kan dah ckp tadi nipis....

ni antara khazanah kad2 yg ada dlm tu...kad bank, kad tesco, lesen mmndu, ha...yg ujug skali kaler biru tu, kad staf masa kejer kat upsi dulu..harus ler dismpan..wat kenangan khennnn....

duit yg ada dlm wallet..RM 22.10..ckup ler tuk blnja arini...



pic2 iolsss bersama hubby...

tu jer khazanah dlam wallet itew....sgt lah sikit khazanhnyer khenn...tak mcm handbag iolss yg dah mcm tong smpah...kalu wallet tu leh sumbat lagi..mau penuh ngan smpah..bgus jugak wallet nipis nih...

okey...skang my turn plak nk tag org...sila jawab hoccay k.mila, k.suriati, ez, izan dan fieza..