BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, December 21, 2009

Jom Vacum BLOG.....

vvrrrroooommmmm........
uolsss smua dgr tak??? tu byi vacum tgh menyedut habuk dlm blog i olsss nih...
Haishhcummmm...soryyy...iolss nih sensitip habuk...almaklum blog dah lama tak beredit...berhabuk n bersawang dah nih..huhuhu....

Ekceli my bos dah balik dari mekah. so iolss dah takder masa nk berblog bagai...(hehe..ayat cover je tuh...sbnrnya line tak clear..hahahaa)

Mggu lepas iolss balik kg..sonok sesangat uolss. dah lama tak balik kg.. iolss pegi lawan bowling ngan my sister n tungnyer, pastu bw my mom g shoping, pastu g kndri umh my best pren. dia pya abg kawin...slmt pgntin baru a.boy...

And ari ahad tghari iolls btolak balik bangi...smpai kat KL, ttba iolss nmpk........


ye..ye....iolss nmpk pelangi....pelangi sangat cantik...sangat warna warni....i ols pun aper lagi...cpt2 snap pic pelangi tu wat tatapan ulsss smua..wow..curlast iolsss...
p/s : Uolss smua..tlg jgn mymph dgn entry iolss kali ini. iolss pun takder idea sbnrnya nk menulis..tapi disbbkan tgh kebosann..iolss taip jer lh paper pun..hahahaha..tata..see next entry...

Tuesday, December 8, 2009

OPIS BLACKOUT!!!!!.....

Selama 2hari dlm kegelapan, selama 2hari kepanasan, selama 2hari kebosanan, selama 2 hari mkn gaji buta, selama 2 hari melepak, selama 2hari balik awal, selama 2hari balckoutttttt.....huhuhuhu.....

U olsss smua....i olsss dua hari tak online sbb blackout hoccay...sgt bosan u olsss...smua kejer tak leh wat...smua meeting kena tgguh...smua cafe ttup...wuarghhh...tak bestnyerrr....

akhirnyer arini baru ler elektrik berfungsi mcm biasa setelah dua hari kontraktor tu bertungkus lumus pagi petg siang mlm merepair wayar yg rosak....

setelah dua hari tak wat kejer...arini sgt bzzzzzzzzzzzzzzzz......ok uolssss..i olsss nk wat kejer yg betimbun2 nih....ta ta...luv u olssss....

Wednesday, December 2, 2009

JALAN2 CARI PASAL NGAN KESKA

U olss smua..igt lg tak i olss penah citer aper tu KESKA..

1 Disember 2009...i olsss jalan2 cari pasal anjuran KESKA...tapi tak jauh pun..just ke seremban,n9..tapi i olss ttap nk ikut..tensen duk kat opis...huhuhu...
aktiviti 1st g kilang YAKULT...tapi dpt tgk dari atas jer...tak leh msuk dlm klg..sbb dikawal ketat kebersihan kat situ..i olss baru tau..baju pekerja kilg pun tak leh bw balik..msti dibasuh n dtgglkn di situ..huhuhu...jom enjoy ngan pic2 nih...





ni ler antara tpt2 pemprosesan YAKULT...dari mula hingga packing smua guna mesin...siap ada tpt utk pmbiakan bakteria tu.....tpt tu pun tak leh masuk hoccay...


ni ler juruckp YAKULT ktorg..time ni dia gtau cara btul nk kuarkn straw dari pmbalutnyer...dia comel kan..nama dia farah..kalu ada yg berkenan..sila ke kilang YAKULT seremban..hehehe....


wahhh...byknyer YAKULT...jom serbuuuu...


snap pic dulu sblum balik....


siap dapat sijil lagi..uhuuuuuu....


Pas abih mlawat kilang...masa pnjg lagi..tak kn nk balik opis u olsss...so kita abihkan masa di tpt ini...


yuhuuu...siap pegi muzium seremban utk abih kan masa...





layankan ajer pic i olss ni yerrrr.....

Pas balik muzium pun masih awal..so decide utk pegiiiiiiii.....

We ollss abihkn masa ngan jalan2 di seremban parade...w/pun tak baper best....tak best lagi kat opis...huhuhuhuhu.....

Hoccay, smua dah penat jalan, dah penuh shoping..3.30 kami sampai di UKM...kul5.00 balik umah...yahoo..bestnyer kejer arini...1 jam 30 minit jer kat opis..hehehe....

Sunday, November 29, 2009

MOVIE LAGI...

U olss smua...arini nk citer lagi pasai movie...i olss kan kaki wayang...harus ler pegi mnnton movie yg baru...
Ari Jumaat jam 10.00mlm i olss pegi tgk movie senario the beach boy..ok ler citernyer..tapi mcm kurang sikit kelakarnya..mybe sbb part kelakar dah byk ditnjukkan time pomosi...so bila tgk movienyer..dah tak jd kelakar coz dah tau aper dia akan ckp pastu...huhuhuhu.....
Ari sabtu lak jam 2.30 aku tgk movie twilight new moon...ok arr citernyer...percintaan antara manusia dan pontianak..huhuu...leh plak mnusia couple pontianak kheennn...

Ari ahad tak tgk movie...berkemas untuk balik umah setelah 4hari bermastautin kat umah MIL...

Wednesday, November 25, 2009

SALAM AIDILADHA U OLSSS....

Attn 2 all my pren...i olsss nk ucapkan selamat ari raya aidiladha..pada yg pulang ke kg. tu...drive dgn berhati2...remmber org yg tersyg..uhuuuu...sonoknyer u olss dpt balik kg....sedey tau i olss tak blik kg...1st time i olsss tak balik nih....

"yan, igtlah ko tuh dah kawin..kena balik raya gilir2 hoccay..."

Pada yg mmbuat korban tuh...jgn lupa hulur2 pada diriku ini..wahh....sgt tak senonoh mminta2...tak mo mcm tu..tak mo.....

Ok ler u olssss....c u next entry pas raya aji yer...ta ta....

Monday, November 23, 2009

mOT!p aKU di TAG LaG! oLeH IntAN...

Aku di tag lagi, dan lagi dan lagi oleh intan dgn alasan :
"ko salu buat2 bz je kt ofis..meh jwb tag aku ni lg bagos."


Intan...gamak ko ckp aku buat2 bz kat opis...diam2 dah ler...jgn gtau org lain..hahahaha...tag ko kali ni sgt pnjggggg....berpinau bji mata aku mbacanyerrr...

1) Bekas kekasih saya :
- hurmm...tak mo ckp lagi pasai bekas kekasih sy...past is past...skang sy cuma ada my hubby n luv my hubby so muchhh...


2) Saya sedang mendengar :
- bunyi keypad komp nih sbb aku tgh mnaip jwpn2 utk tag ko yg pnjg nih intan oiiii

3) Mungkin saya patut :
- berusaha utk kecilkn peha saya nih...wuarghhh...tensen tensen...

4) Saya suka :
- Karaoke, menyanyi, melalak, memekik
- kucing....kucing sgt comel
- n tak lupa IKLAN..huhuhuhu....

5) Sahabat-sahabat baik saya :
- Semua sahabat yg baik adalah sahabat baik saya...hehehehe...

6) Saya tak faham :
- dgn org yg sgt ego, belagak, perasan bagus n nk smua org ikut ckp diaaaa...

7) Saya kehilangan :
- TAM kucing saya yg lumpuh...sgt syg dgn Tam, mkn minum sy suapkan...mati masa tdo...huhuhu....

8) Ramai yang berkata :
-muka ko ngan husband sama ler..mcm adik beradik....

9) Makna nama saya :
- Siyes saya tak tau aper makna nama sya...hahahaha...sesiapa yg tau aper makna NORRIHAN, plz inform me hoccay...

10) Cinta itu adalah :
- korang tak tgk movie ker...love is cinta...so cinta itu adalah love...hahaahahaha...

11) Disuatu tpt, seseorang sedang :
- tak tau ler dia watper...mls aku nk p tnya dia watper..huhuhuhuh...

12) Saya akan cuba :
- jadi isteri yang tbaik utk mohd faizal ismail
- jadi anak yg baik utk en rahim ariffin dan pn aishah ismail...takmo merajuk2 dah...hhihihihi..
- jadi sorg yg berdikari..huhuhu...mcm tak caya jer statement nih...

13) Ayat SELAMANYA membawa maksud :
-Sampai bila2...4Ever n Ever....

14) Telefon bimbit saya :
- Sony Ericsson W910i....pesnan utk my brother..kata nk kasi blckberry...mana dia??hehehehe...

15) Bila saya terjaga dari tdo :
-Terus tgk jam..dah kul baper dah nih??...pastu smbung tdo...

16) Saya paling meluat apabila :
-Huh!!majoriti akan mjwb bnda yg sma...bila tgk pmpn tergedik2...

17) Pesta/Parti adalah :
- music, ramai org, meriah, fun n wat aku berserabut pala otak...

18) Haiwan yang paling comel yang pernah saya temui :
- of course ler smua kucing2 saya....

19) Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya adalah :
- dari tadika smpai ler darjah 6...hanya fikir main, main n main jer....

20) Hari ini :
-Pg td ujan..sgt malas nk bgun n pegi kejer....

21) Malam ini saya akan :
- Tggl sorg2 smpai kul9, sbb stiap ari selasa dan jmaat my hubby g main bdmnton..huhuhu...

22) Esok pula saya akan :
-Bgun kul 6.30 n dtg kejer mcm biasa....

23) Saya betul-betul inginkan :
- KEBERANIAN dan KEYAKINAN...sbb sy seorg yg sgt pnkut dan tak yakin...

24) Ketika anda lihat wajah anda dicermin pagi ini :
- Terus berangan n ckp dlm hati, ha....arini leh ler try loose powder n perfume dior addict yg baru beli smlm

25) Pusat membeli-belah atau arked permainan :
-Pusat membeli belah lerrrr


26) Makanan barat atau Jepun :
- 100% western food..jepun?? not my taste lerrr

27) Bilik yang terang atau gelap :
- Time nk bersiap nk bilik terang ler..kalu nk mmbuta bilik gelap...

28) Makanan segera adalah :
-makanan kegemaran..huhuuhuhu....

29) Ayat terakhir yang anda kata pada seseorang :
- Ok...sama sama

30)Siapa yang anda mahu tag :

- Mizz Fieza - sbb dia mmg suka edit blog...so aper kata wat benda pekdah nih..hahahaha..

- Milady - dia nih mls kit...tau nk tdo jerr...drpd tdo baik ko rajin2kn diri tu edit blog...

- Shikin JB - Baru jer msuk kejer stlh pya lama cuti bersalin...sblum otak tu jd lebih beku..baik ko jwb benda alah ni spya otak tu blh bersenam...

Tuesday, November 17, 2009

TAG@NAME TAG@TAGLINE..DSBNYERR..

Waduh...pas balik exam..otak tgh berserabuk fikir soalan td..cek blog...ttba kena tag ngan intan...
Sementara i ollss tgh mls wat kejer nih....baik aku jwb...


1) Write five (5) interesting facts about the person who gave you this award
2) Jot down ten (10) interesting facts about yourself or your hobbies

3) Pick your ten (10) most deserving recipients and describe them
4) Leave a comment on the recipients' blog to tell them they've been tagged
5) Paste the award badge in your sidebar


answer 4 question no 1:(sebenarnya i olsss mls toi nk jwb soalan ni..hahahaha)


1. Wife kepada Azlan...ibu pada anak tekak dan ank kucing..hihihii...
2. Intan kawen sbulan pas aku kawen....tema dia kawin kaler coklat n perpel...skang PJJ (pekawinn jarak jauh..hihihihi...)
3. Sama-sama belajar kat PTSS....
4. Kejer kat UPSI. jd p.a prof dr omar abdul kareem kat IPS....
5. orang epo...suka balik epo..hari2 intan balik epo..hahahaha..

question 2: (soalan ni sgt tak sabar nk jawab...)

1. saya adalah wife kpd mohd faizal ismail....( i luv u bee....hiihih..sempat lagi..)
2. sgt2 suka ngan iklannnnnn
3. suker giler ngan kucing...smua kucng saya nama TAM sbb smua kucing yg saya bela adalah bwarna hitam...hehehehe....
4. Penah ada geng yang bernama GENG LAGHO masa kejer kat UPSI, dan saya adalah ketuanya.....
5. suke tgk citer HAGEMARU...(hai hagemaru..haiii)
6. ada 6org adik beradik dan saya adalah yang bongsu..seorang kakak dan 2orang abg saya msih belum kawin....(berbendul2 saya langkah kannnn)
7. ramai org ckp saya nih nmpk sombongg...perhatian smua..sya tak smbong ok...
8. sgt suka bersembang..berckp..bergosip dan suka gelakkkk...
9. suka tgk wayang..
10.suka g karaoke sbb saya sgt suka myanyi.....

Question 3:

Fieza - Dia adalah kawan saya di UPSI..kami msuk UPSI sama2 dan dia sedg mbilang hari nk kawen...hihihihi

Izan - Dia pun kawan saya di UPSI dan masuk UPSI sama...telah berkawin dan baru dikurniakan sorang baby...

k.mila - ni housemate saya di Tanjong Malim..wife pada a.ady dan ibu pada zapan...

monot - nama betul dia heikma tapi org pggil monot..dia pun housemate saya di TM dulu...kejer kat UPSI, ada keter kancil wrna maroon...hihihii...

along - saya pggl dia along sbb dia adalah yang tertua antara saya, izan dan fieza masa sama2 dftar di UPSI...dia adalah sorg jurukamera....

shikin JB - roomate saya masa kat poli..tdo sbelah katil saya..bila tgh mlm sya tggl sorg sbb dia takut n pegi tdo kat katil akmal n shikin man..hihiihi...

ixca - nama betul dia faeqah najiyah..wahhh..betul ker aku eja niihhh...dulu kat poli bilik dia bawah sekali n tepi sekali..huhuhuhu...

puan intan syg...saya kasi 7org jer lh yerrr...hehehehe...

Sunday, November 15, 2009

TWo tHOUsANd tWelvE @ 2012



BEST GILERRRR CITER NI....

Tu pndgan pertama i olss bila tgk movie ni...mmg superb..tapi agak mnakutkan expesiali bila time dunia musnah tuuuu...sgt2 ngeri bila tgk dunia musnah soooo real mcm tu...

Tapi nk dpt tiket movie nih...pergghhhh...beratur pnjg gilerrrrr sehh.. iolss smpai GSC dlm kul 4p.m...tiket dari kul 6pm sampai 1am dah wrna kuning....tapi iolss ttp beratur just cuba nsb kut sempat smpai kaunter sblum smua tukar jd merah.....

Akhirnya iolsss dpt tiket jam 6.35pm..sit depannnnn sekaliiiii...wuarrghhh...lenguh urat sendi duduk dpn skali...

nih tiket i ollsss sit N15 dan N16.....very d depan sekali.......

dah dpt tiket jam 4.30pm...lambat lagi kul 6.35pm...so kita karaoke duluuuuuuu...opss...tapi pic takdak...

Wednesday, November 4, 2009

MIZZ MY PREN....

wahai ex-housemate ku di Tanjong Malim...i ollss rindu kamuuuu..

Hahahaha..ttba i ollss terpoyo plakkk..tapi siyes..saya sgt rindu kat TM, offismate n housemate kat TM dulu..ktorg sgt enjoy, sgt happening, sgt giler, sgt senget, sgt lagho dan swaktu dgnnya...


ni ler antara opismate aku kat FST, UPSI. Semua sgt lagho...hehehehehe....

Ni housemate i oolss dulu..time ni bbka poser kat easy cafe...

Jalan2 cari pasal kat ipoh....

oppss..laki yg pakai bju oren tu bukan housemate ktorg hoccay..tu a.ady, suami kepada si senget mila(yg baju merah tu..) a.k.a a.ipar pd shikentut (kat belkg sekali baju oren)..kuang...kuang..kuang...

p/s : k.mila ku syg...bila kita smua nk g holiday mcm yg pernh dikatakan ari tu..hehehehe..

Sunday, November 1, 2009

JOM TAIP LAJU2...

56 perkataan

Speedtest



saya terjumpa link utk speed typing..wahhh..dah lama tak test..dulu time study jer rajin bebenor..(sbb nk lulus..harus ler iollss rajin...)

hihii...tu ler resultnya..rendahnyerrrrr....kalu time study mau kena jotos ngan en taher nih..hahahaha....trigt dulu time study iolls kena pggl ngan en taher..sbb iolls pya typing very slow....yer lh..dulu iolsss ni nakai cikit..cikit jer hoccay...

KAROKK...

Karok a.k.a karaoke...i likee....dis is my peberet activty di ujung mggu...

ujng mggu lepas harus ler pegi karok lagi..ekceli nk pegi tgk wayg..tp silap tarikh daa..movie yg laki i ollss nk tgk tu rupanyerr mggu dpn..adoiyai...nk tgk citer lain smua mcm tak best...so amik kptusan pegi karokk....kita enjoy!!!!!



iolss tgh nyanyi tu..curlastt...


nmpk tak tu..laki iolls tgh kusyuk pilih lagu...


lama sgt tunggu turn..so kita posing dulu...



p/s : sory pic tak baper clear..al maklum ler..tpt gelap, we ollss plak pkai bju hitam..so nmpk mata ngan gigi jer lh..huhuhu..

Wednesday, October 28, 2009

IKLAN BULAN INI...

haiii uolss...arini iolsss nk citer pasai iklan..why iklan..coz im very obses ngn iklan..smpai dpt gelaran ratu iklan hoccay..uhuuu..curlastt...skang aku sgt2 minat ngan dis iklan...

video

ha...best kann...iklan ni sgt best..sgt comel..sgt cute..sgt kreatif n iolss sgt2 suka hoccay..n lagu dia tu...best sgt2...1stly dgr lagu tu...igtkan omputih mana ler nyanyi..rupanya lagu bunkface..made in mesia rupanya...i likeeee....

Sunday, October 25, 2009

BUNGA TELUR..PART 2...





Ni ler bunga telur yg dah siap..hahahaha....tema wrna merah..boleh la maroon pun..jnji adik beradik merah...

Thursday, October 22, 2009

BUNGA TELUR..PART 1

Jeng..Jeng...Jeng...ni ler aktivti ktorg di petang hari...wat bunga telor uolsss..wah..curlastt...mcm gotong royong kndri kawin..i teringat time iollss kndri ari tu...meriah uoolsss...

okey..okey..balik pd story td...kami yg pmpuan2 kat opis ni dgn gigihnyer wat bga telur..tak main beli siap hoccay...Haa...msti uoolss nk tau aper jadah ler ktorg meroyan wat bga telur nih...kat opis nih tggl Umie jer yg single but not avalble..dia ker nk kawin..hahahahaha...

ni Lecture ktorg mnta tlg wat kan. dia nk wat mjlis ngan studnt dia...tak tau aper motip nk kasi bga telur..so ktorg pun beli brg dan gotg royg...layanzzzz....



ni ler riben2 yg dah siap diikat2...adoiii...juling aku wat benda alah ni tauuuu...
ni plak bahan2 yg diperlukan...wahh...trasa mcm dlm rncgan masakan plak....


muka2 gigih ngah ikat ribenn..harus muka aku pun ada...hehehehe...


Kita nntikan bga telur yg ktorg hasilkan nnti hoccay...saper2 nk tempah dipersilakan..wahh...curlasttttt....iolss feeling2 jd bsnswomen....

Tuesday, October 20, 2009

MY OPEN HOUSE..

Pergghh....sgt2 penat uolss...coz ahad lepas wat open house..ekceli bukan open sgt ler..open 4 my pren only....kbtulan my adik ipar tdo umh iolss sabtu tu, mmg elok sgt ler...bolh aku suh dia tlg aku masak...ni ler antara menu yg sempat iiolsss hidgkan..
- bihun tomyam
- nasi impit
- kuah kacang (ni hasil air tgn adik ipar iollss..)
- lontong
- lemang (yg ni iollss beli hoccay)
- rendang daging
- puding
- koktail
- air grape...(curlastt kak maria)
periuk belanga yg besar gedabak aku g rembat kat umh my MIL..hehehe...mom, nnti olss pulangkan yer...
very d letih layan ttmu dari tghari smpai mlm..akhirnya kul 10 mlm baru ler close house...




harus lah muka tuan umah ada...heheheheh


nih umie n k.eza...smua muka dah keyg mkn...sblum blik kita posing dulu...
nih jer pic yg smpat snap...sbb yg lain aku lupa ler....al maklum ler...sibuk layan ttmu..wah...saya sgt poyo kan....ahaks...
k eberibodi...c next entry ya...daa....luv uolsss

Friday, October 16, 2009

JAMUAN RAYA KESKA

Ha...sblum uolss ttnya aper tu KESKA..nih aku nk habaq mai...alamakk..terkeluaq plak loghat utara..
KESKA = persatuan kebajikan dan sukan kakitangan FSSK..


pagi nih..tanggal 16/10/09 jmuan raya KESKA... iolss n ofismate dah pakat pkai baju pink..wahh...khelasss gitu...perut sgt2 la kenyag...ktorg bedal mcm2, mihun goreng, lemg, rendang, kuih, buah, bubur durian n mcm2 lagi...

petang plak mjlis doa slamat for my bos sbb dia dah nk berangkat ke mekah utk tunaikan haji..
wah..harus ler makan lagi..petg ni sgt byk menu..laksa johor..pizza..(ni sponsor dari aku n d geng)..roti jala, pulut kuning, mushroom soup, n byk lagi smpai penuh meja...


ni antara pic masa jmuan raya keska...


sesi bermaaf2an...

yum..yum...sedapnyer....al maklum ler free...

tgh gigih amik mknn..smpai tak sedar ada org snap pic...huhuhu...

Dekan FSSK...


arini ktorg balik dgn perut yg sungguh kenyang..mlm pun dah tak pyh mkn...