BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, November 7, 2011

Arissa dan Kuda

ekceli kan uoollsss..dah lama iolss nk menghaplod video ni..tp mklum ler...iollss kan BZ bebenor..smpaikan nk hapdet blog pun tak menyempat...


ni pes time iolsss bw arissa p men game...takder plak game yg blh bg dia men..alih2 letak je budak ni atas kuda ni.....beliau pun membuat muka blurrrr.....aishhh....


video

Ramai yang berkata beliau mcm laki...

Berkurun sudah ku tak hapdet blog ni...blog pun dah jadi rumah hantu...lalalalalala




ok lah..disebabkan kebzian yg melampau...iollss pn dh lama tak hapdet blog ni..aishhh...



cukuplah mukadimah tu..kang aku ckp byk kali aku BZ..ada jugak yg mntah hijau khennnn....bbalik kita pada tajuk asal...saper yg mcm laki tu???msti uollss tertanya2...



beliau yg dimksudkan adalah...putri arissa eryna mohd faizal @ anak iollsss...ishhhhh....bw kemana2 jer....ada le org yg tnya..baby boy ker ni??..adoi..penat nk jwb..nak jer aku tmpal notis kat dahi anak aku " saya baby girl"...kih kih kih..



disbbkan perkara tersebut (ttba ayat skema)....iolss pun sesaja mentransform kan beliau mjd ala2 laki...






hambik kau..dah jd sejibik muka laki..


sian ngko arissa dpt mama cmni...aih.....

Tuesday, September 27, 2011

bye bye Media....

uolsss pls jgn salah sgka dgn tjuk iteww...iolss bukan lah nk mjd seorang yg tak kan tgk bhn2 media lagi spt tv, majalh, sokabar, tenet...aihhhh....mati kutu kut kalu tak layan smua itewww...

ekceli...iollss akan bpndh ke new opis bln dpn...yihaaa....so...opis lama iollss iaitu media dan komunikas, i would like to say goodbye...sob sob sob...(motip ttba nk sedih khenn)

bln dpn...iollsss akan pndah ke pejabat dekan...pasni kena jaga tim. dekan prasiswazah dan alumni...oh goddd...spnjg mnjlani kehidupan sbagai seorang setiausaha...iolss tak penah sekali pun terlibat dgan hal ehwal pelajar...pasni 100% kehidupn iolsss akan dikelillingi oleh pelajar.

ouchhh...nmpk gayanyerr..BANYAAAKKKK sgt bnda yg perlu dipelajari di tpt baru...SMP, SKPD,tmbh gugur kursus,tarik diri..argghhhh..serabutnya pemikiran......

Ari tu iolsss dpt tau perpindahan iollss ke opis baru ditangguhkan sbb p.a kat situ nk handle dulu stdnt2 yang baru masuk ni smpai settle ..mklum ler..kalu iolsss masuk situ, harammm satu mende tak tahu....g pun my bos mmg ssgghnyer tak kasi iolls pndah..ttba dpt surat, tak buleh tgguh..

ok...dgn masa lagi dua hari ni...rasanya dah buleh mengemas ape yang ptt...selesaikan fail..susun folder dlm komp...aihhh..len kali kalu tak buleh tangguh, gtau awal2..lagi dua hari kut nk msuk bulan okt...ishhhhhhhhh

Friday, August 26, 2011

selamat hari raya...


to all my pren.....n pada sesiapa yg sudi singgah di yanzal blogspot...i would like to take this chance to wish Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin...

Pada yang pulang ke kg halaman....sila jd pemandu yang berhemat....dan semoga slmt smpai ke destinasi...

Raya ni giliran iollss beraya di tepen..yahhoooo....
ohh yerrr..pada yg nak dtg ke rumah..jgn lupa sediakan wit raya tuk arissa yer..lalalalalalaalala

selamat hari raya semuaaaa...luv uolllsssssss

see u after raya hooccayyy

Tuesday, August 23, 2011

Bila dah pandai menerap...aihhh...

ekceli si arissa dari bulan lepas dah pndai menerap...tp disbbkan keBZan yang melampau (sila percaya)....iollss tak sempat nk hapdet blog ni..smpai dah penuh ngan sawang...

sejak si kenit dah pandai menerap....bila bgun mlm2 jer...msti dia takder atas tilam....tgk2 ada atas lantai...takpun atas kepala aku...what happen???

tu lah kejernyer mlm2 buta..org len tdo...dia gigih mengengsot ke belakang...kejap mengengsot..kejap berpusing2..abih tunggang tebalik smua brng2 yg berdekatan..ishhhhh.....lasak toi lerr budak sorg nih...sila jd budak yg sopan sntun yer arissaaa...sila contohi kesopanan mama kamu ni...lalaaalaala

lets cekidaut pic beliau....


hah!!!nak pegi mana tu?????...muka terkejut sgt ler tu..aihhhh


baru berjaya turun dari tilam...disbbkan kepenatan memlampau...beliau pun berehat sebentar...


bila dah hlg penat...mula nak nak bgun balik..aihh budak nihhhhh....tak tau duduk diam...


kemana saja ler nak pegi tuuuuu....


bila dah tak larat main..mula ler nangis suh angkat dierrr...

cik arissa....sila mmbesar dgn cpt yerrr...nnti buleh ajak papa jalan2

*kualiti pic kurg mmuaskan kerana kualiti kamera BB jugak mmg tak mmuaskan..ishhhh....dan aku plak mmg tak koser nk edit2 pic kasi cerah dulu....

Sunday, August 14, 2011

bersarang....bersawang...

ni lah jadinya bila blog tak dihapdet berbulan2....
see....blog ku dah penuh ngan sawang....sabar yer uollsss...iolsss ingin memvakum segala jenis sawang n sarang labah-labah yang bermastautin kat blog nih....


see uolsss next entry..tggu blog bersih dulu hoccay....lets vacuummm....

Tuesday, July 5, 2011

Cuti Tamat..


Cuti 3 bulan dah abih...tu maknanya...

- kena masuk kejer...

- dah tamat waktu berpoya-poya...

- tak buleh smbung tdo smpai tghari....

- tak buleh layan segala jenis citer kat tv....

dan yg paling tak best...

- tak dpt jmpa arissa dr pg smpai petg...

ohhhh...cptlah hari sbtu dan ahad...

p/s: marilah kita bekerja sekuatnyerrrrr....

Tuesday, June 21, 2011

Bila Arissa Demam.......

bila arissa demam......arissa kena tempek cool fever...tgk....cool fever tu pya la besar....penuh satu muka..nsbaik tak tutup mata....


bila arissa demam.....arissa paksa kena mkn ubat......

bila mkn ubat...arissa buang balik smua ubat tu...abih melekit tgn papa..ish ishhh...

haaa...kan dah comot....


bila arissa demam.....arissa tak ceria pun...tak nak pun gelak2 ngan mama....


bila arissa demam...arissa tdo kejap2 jerrrr...pastu arisa nangissssss

bila arissa demam...
mama ngan papa ngntukkkkk...sbb tak tdo mlm...sob sob sob....

Sunday, June 19, 2011

my new anak buah.....



tanggal 17 Jun 2011 jam 5.12 pg..alhmdullh my sis selmat melhirkan baby sulung....baby laki hoccay...namanyer Muhammad Firas Wazif....tp iolllsss nk pggil azif wpun abg ipo ku suh pggil wazif....aku tetap nk pggil azif jugakkkkk...............

smlm masa on d way balik bangi form kampung gajah...sggah kejap kat hosp sg buloh tuk melwat azif...coz pasni dah tak jmpa...kuar hosp jer...theyollsss terus balik tepen...my sis bpntg kat sana...tapi td dpt jmpa lelama pun...baru jer smpai wad....MIL suh turun cpt, sbb my baby dh nangis dlm keter....sob sob sob.....

Azif syg maksuuuu....nnti jmpa...kiter main2 lg yerrrrr...mak su nk nimang die tggi2......

Wednesday, June 1, 2011

Epy Anniversary To Me....

*kualiti pic kurang mmuaskan krn di snap dari dlm album......hihihii

Pejam celik pejam celik....31 mei 2011 genaplah dua tahun usia pkahwinan iollsss dengan Mohd. Faizal Ismail.....rasa kejap sgt masa berlalu....rasanya baru jer bekenalan...baru jer bercintan cintun...tau2 dah dua tahun kawin...ngeh ngeh ngeh....

Alhamdullh..pada usia pkhwinan mcecah dua tahun, akhirnya kami dikurniakan seorang chaya mata yg mjd pyeri dlm rumah tgga kami....syukurr sgt...itulah hadiah ulgthun pkhwnn yg sgt berhrga dan tak ternilai....

Alhmdullh juga...spnjg dua tahun bgelar suami isteri...kami sgt bhgia.....setakat gduh2 manja tu biasa lah khennn....sbb prgai iooollsss yg kuat merjuk nih kalu tak dpt aper2..huh!! nyampah plak....

bila diingat balik tarikh2 penting dlm hidup iollsss...smuanya terjadi dlm tempoh dua tahun...jom cekidauttt

16/3/2005: Start mjd couple wit my hubb
y...time ni kat poli lagi...lantak ler iollsss nk bcnta time blajar punnn....

dua tahun kemudiannn...(mcm drama la plakk)

14/10
/2007: Bergelar tunang kepada En Mohd Faizal

dua tahun kemudiannn....

31/5/200
9: Selamat bergelar suami dan isteri

dua tahun kemudiannn....

6/4/2011: Dikurniakan cahaya mata pertama....

betul khennn...smua nya terjd dlm tempoh dua tahun.....


tak kisah ler aper pun..yg penting iolllsss sgt bhgia dgn khdpn skang....with my hubby n my baby....


i love both of u sooo muchh hoccayyy

Sunday, May 29, 2011

Berjaya!!!...


motip tajuk nk excited bebenor camtu????...aper yg berjaya????

hampir smggu aku mnggodek, mengoperate, membelek dan segala mcm jenis 'me' lagi...aku still tak buleh sign in blog ni.....

heran bin ajaib...aper mslah ni???ada jugak mmber blogger lain yg tak buleh log in...tak setelah mereset pswrd n tukar email...mslh selesai...tapi aku setelah mereset segala2nya...prob tak setel2 lagi..herannnnn......kritikal betul penyakit yg melandaaaa...kalu refer hosp, mau dia transfer ke ICU...aihhhhhh


dah hari ni...aku BERJAYA jugak log in blog....huyeehhhhh.....herannn...ttba plak buleh log in...mana terbangnya penyakit kritikal sblum ni???argghhh..lantak arrr..yg penting aku buleh taip entry baru n bc komen2 uollsssss....

Monday, May 23, 2011

1st aktiviti bila abih pantang

mcm besa...bila abih jer pantang...pala otak pun mula la mmbuat plan plan yg baekkk pya tuk kuar jejalan....n ttba, my sis yg duduk kat semban tu ajak smua org turun serembn ari sabtu sbb beliau ingin mmbelanja mkn nasi arab....

mcm org ngntuk disorongkan bantal...terus sj bstuju dgn cdgn itewww....n sabtu tghari tu ape lg..stlh mgosongkan perut...iollsss, my hubby, my baby n my parent terus berjimba-jimba pegi seremban...smpai serembn, kena lepak jap sbb tggu my sis yg kat PJ tu plak...aihhh...lmbt plak die ni smpai..perut dah kriuukk kriukkk...

bila smua fmily dah smpai..ape g, kami pun terus bgerak menuju ke senawang..ke Kedai Nasi Arab Damsyik...jom layan pic....

yihhaaa..dah smpai destinasi yg dituju...nasi arab damsyik...siap ada signboard nama jln lagi..seng uollsss nk pegi cari...

ni plak menu mknn n mnmn...kalu mnm...sila ler order air shai....sgguh myegarkan...tak dilupakan manggo lassi yg pekat, likat, melekat....

pilihan iollss adalah nasi arab ayam yg sgguh yummylicios..tp tu bukn tuk sorg mkn..tu tuk tiga org mkn...tp tak cukup hoccay...kena mnta ns tmbh...sos dia pun sedp...mns2 pedas...

ni plak nasi arab kambing...kmbing digaul sekali ngan nasi tu...dats why tak berapa nmpk kambingnyerr....(g pun kmbingnyer cikit...)

ni ler air shai yg iollss ckp td....air teh ekceli...teh style arab....tgk ler teko dia yg unik...cwn nyer comei jerr

smpai licin kami smua kerjakan....nasi tmbh pun tggal pinggan jer....ish ish ish...free ler katakannn..

sian anak mama tak leh mkn kan...org lain gigih mkn...eisya baring jer dlm stroller tu tgk org mkn....takper...nnti besar...suh papa blnja kita mkn yerrr..
owhhh..ekceli die dmm time ni..balik jer dr serembn..terus pegi klnk...huhuhuhu.....
*abaikan rambut dia yg bterbangan ditiup kipas angin...

so far, nasi dia sedap gak..ayam byk..tp kalu order kambing, kambingnyer cikit jer..cam tak cukup..kui kui kui....weollss mkn tak igt donia....ns blum ceduk, dh mnta ns tambah...giler tamak...tapi abih licin..tak ckup lagi ader lerrr...kopak ler akak akuuuu....trimas sis...laen tahun blnja kat cyberjaya plak yerrr...hehehehehe....

Thursday, May 19, 2011

Last Day Berpantang...

Arini....20 Mei 2011 ari terakhir berpantang...

esok... 21 Mei 2011 i will say goodbye to my sock...n no more tungku tungku di kala pepagi aku nk tgo..tghari time pns terik n petang2 time kusyuk tgk tv...

goodbyeeee uolllssss....

Saturday, April 16, 2011

Detik Kelahiran Arissa

beranak dah sebulan...ni baru ler thegeh2 nk haplod cita pglaman beranak....almaklum ler...bz benor sejak dua menjak ni...

alhamdullh, stelah hmpir dua thun bgelar isteri, now i dah begelar ibu hoccay...aihhh...cam tak caya pun ada....Putri Arissa Eryna...selamat dilahirkan pada 6 April 2011 tepat jam 6.24 pagi di hospital serdang....jom baca sikit detik2 kelahiran Arissa di dunia nih...

mcm yg uolssss tau....iollss dah penah wat entry btajuk 'bermastautin di hospital serdang' tuk citer sebb2 iolllsss ditahan di wad.....kalu dah lupa pasai entry tu...p lah belek balik entry2 iolllsss yg lepas yerrr....

ok...now nak smbung drp story tu.....masa iolllss siap je wat entry tu lebih kurg jam 10.00 mlm.....contraction makin mjadi2...sakit yg tak tertanggung...duduk dah tak buleh..baring pun dah tak buleh..jln lagi tak buleh....terus kol hsbnd....ngadu kat dia smbil mngis <---over tak??....hubby suh pggil nurse n mntak ubat tahan sakit....

pas jer letak kol...terus tekan loceng pggil nurse n mnta ubat tahan sakit....dorg pun inject ubat tu...terus mgntuk tahap gaban...terlelap kejap...ttba tjaga...contrction sgt kuat..ubt thn sakit lgsung tak bkesan....sakit yg tak dpt digmbrkan dgn kata2...terus kol hubby lagi sekali....letak kol...sakit yg menggila myerang....sgt tak tahan...pggil lagi nurse..mnta ubat tahan sakit yg lagi kuat....

malangnya dorg tak kasi....dorg just cek bukaan jalan...oucchhh...aku dh tgh sakit..dorg tmbhkn lagi sakit...pastu nurse kuar tnpa ckp pape...lebih kurg 2mnt dua org nurse dtg smbil menolak katil....nmpk jer katil tu...terus tnya kat nurse...

iolsss: eh, nak bw pegi mana nih...
nurse: awak dah buleh msuk LB...
iolss:dah buleh bsalin ker..dah bukak baper...normal ker operate
nurse: dah buleh dah nih..dah bukak 6cm..kol husbnd suh dtg...bw brg baby skali...

spntas kilat terus kol hsbnd suh dtg.....aku pun diusung ke LB smbil terguling2 atas katil tahan sakit....smpai jer LB dorg cek lagi bukaan....ghopanya baru 4cm....motip nurse td gtau dah bukak 6cm?????....

aku pun tergolek2 atas katil mnhn sakit yg tak ttanggung...nsbaik hubby dah smpai...die temankan sepanjg mlm....errr....aku mnta nurse inject epidural...tp harammmmm dorg tak nak kasi....aku mnta ubt thn sakit lagi sekali...pun dorg byk alsan tak nk kasi....setlah berjam2 aku tergolek n bpuluh kali aku mnta ubat...akhirnya dorg pun inject ubt thn sakit tu...cnfrm nurse2 tu mls nk lyn dah time tu....tp cam besa..ubt tu lgsung tak bekesan......cuma wat aku ngntuk jer...hlgkan sakit lgsung ler takkkk

dari jam 10mlm smpailah kul 6pg...aku mnggung sakit....sekejap mngis...skejap mjerit...skejp genggam tgn hubby...betullah org kata...sakit bsalin induce ni, sgt perit..bgnda2 sakitnya daripada sakit bsalin biasa......

dlm jam 6pg....dktr pun dtg tuk cek bukaan...ohhhh...baru 8cm...dktr suh tggu smpai 10cm...sungguh aku dah tak mmpu dah nk tggu....akhirnya dktr tu tpksa bg aku bslin masa bukaan 8cm....g pun time tu...aku dah bleeding...so, dktr pecahkan air ketuban n koyakkan jalan tuk jd besar....siyes time tu dktr watpe pun dah tak rasa paper...sbb sakit nk besalin tu..lagi sakit dari sakit yg lain...

hmpir stgh jam aku cuba keluarkan baby, tp tak buleh jugak...sgt dah abih tenaga...disbbkan baby yg agak besar n jln yg kecik...dktr decide gunakan vacum tuk tarik baby kuar...dan disbbkan guna vacum, hubby kena tggu luar kejap..so hubby dpt tgk kepala baby nk keluar jer..masa baby dah kuar sepenuhnya, dia tak dpt tgk....akhirnya tepat jam 6.24 pg...putri arissa eryna selamat dilahirkan....alhmdullilah.....

sebaik sj baby lahir...nurse terus letakkan baby atas bdn aku n suruh aku pegg....aku yg tgh mamai...terus pegg tgn baby....masa tu mmg smua sakit dah hilang...aper pun dah tak rasa...rasa sgt sihat masa tu hoccay.....dah yg plg ketara, bdn rasa tsgtlah ringan...rasa nk melayang jer....

lepas je baby dibw kuar tuk dibersihkan...ada sorg nurse dtg n ckp cmni..."pasni kita tggu dktr dtg tuk jahit yer..biasa lah jhit ni sakit ler sikit..kena bius pun tetap rasa sakit...adik tahan ler sikit yer"...motip nurse tu dtg nk gtau bnda2 tu kat aku...kut yer pun sakit....tak yah ler nk gtau...hampeh toiiiii....

dlm jam 10pg....akhirnya aku ditolak kuar dari LB dan dimasukkan ke wad....smpai je kat wad....terus cari baby...nk dukung....nk main..pdhal baby tgh tdo....ttba jd sorg yg sgt jakun hoccay...oh...masa tu sesorg jer kat wad....tekebil2 lah atas katil sesorg smntra mnggu masa melwat kul12.30...

moral of d story: trauma yg melanda...menikam2 jiwa....lalalalalala......

Sunday, April 10, 2011

My buah hati pengarang jantung...

Skang...dipersembahkannn....buah hati pengarang jantung....

PUTRI ARISSA ERYNA BINTI MOHD FAIZAL....


alhamdullillah...selamat dilahirkan pada 6 April 2011 (Rabu) jam 6.24 pagi seberat 3.23 kg....
next entry iollss akan citerkan detik-detik kelahiran Putri Arissa Eryna hoccay...

*semua pic2 tu disnap bbrapa jam selepas dilahirkan...

Tuesday, April 5, 2011

bermastautin di hospital serdang...

smntara tgh kebosanan duduk dlm wad nih...meh nk menghapdet blog....
utk pgetahun uollss....iolsss skang sdg bermastautin di hospital serdang sejak ari ahad..dah tiga hari hoccay...rasa mcm dah tiga tahun pun ada....gila pya bosan...arghhhh...aku nk balik rumah laaa..

alkisahnya cmni....

ari ahad (3/4/2011)..dtg hosp tuk wat checkup atas arahan dktr sbb esok adalah due..dgn berat hati...pegi lah jugak...setelah dbuat checkup..dktr decide tuk tahan wad sbb nk induce..ok, pdan muka aku..saper suh pegi serah diri....

ari isnn pepagi buta jam 5 pg nurse dah kejut suh pegi bilik rawatan tuk induce..aih...dgn keadaan mamai...pegi lah jugakkk....
after msuk ubat yg 1st..dah start rasa contraction...adoi....rasa nk tcbut segala urat saraf kat perut n pigg nih....tapi ok lagi kut..still buleh tahan...
petg cek jalan...baru 1cm..aihhh

ari selasa pagi jam 6....dktr kasi ubat kedua...pastu lgsung tak rasa paper...sakit tak..aper pun tak..smpai ler checkup kul1 tghari...dktr decide msuk ubat ketiga...ok, masuk jer lah...
after ubat ketiga..hambek ko...sakit makin kuat...aku pun sepntas kilat turun dari katil...kalu baring..sakit mkin sakit..so duduk jer kat kerusi..smbil layan FB dan hapdet blog..ngeh ngeh ngeh...

so tggu smpai pg esok..if still takder progress...dktr ckp....ceaserrr..oh....takut.....harap smuanya selamat...uolsss doakan iolss yer....aminnnn

Tuesday, March 29, 2011

Kerepek Belinjau...

dulu tak penah tau pasai kewujudan kerepek belinjo@belinjau....(betoi ker ejaan nyer nih).....memula skali tau dari housemate...budak nih org johor..beliau mmbawanya pulang ke rumah sewa....dan dgn smgtnya aku pun try makan sekeping...

sekali gigit......uiiiiiiii....kerepek mende pahit nihhhhh.....ttba kejutan budaya berlaku di situ....tp tetap nk try mkn...gigit sikit...sikit..sikit...lama2.....jadi kusyuk....lama2...sedap la pulakkkkk wpun sikit pahit....

tu masa 1st time kenal kerepek belinjo nih...

pastu smlm....tadaaa.....my pemangku bos a.k.a bakal bos tak lama lagi...letak sebungkus besar kerepek nih atas meja aku....

wahhhh.....suka suka....dah lama tak mkn kerepek nih...terus mghdp kerepek ni....tau2 dah tggal sikit....

tgkkkk...dari sepeket besar....tggal byk nih jerrrrr.......
(pesanan khidmat masyarakat: sila abaikan si pemakai tdung merah yg agak sememeh sbb tak bmekap tu)

mungkin ramai yg tak tau cmner ghopanya buah belinjo nih..jgn kata uolssss...iolsss pun tak tau buah belinjo tu ghopa lagu mana....dan sepantas kilat..iolss pun men'google' imej tuk cari buah iteewwww.....ni ler ghopa belinjo tu...ciput je buahnyerr.....aku igtkan besor lagu buah kelapa kerrrr....

sesape yg ada beli kerepek belinjo tapi rasa mcm tak nak mkn tu...meh ler derma kan kat aku yerrr......

Monday, March 28, 2011

bersalin secara induce?????

EDD - 4/4/2011

Hari ni...29/3/2011....udah genap 39mggu..dats means ada lagi smggu sblum EDD...tapi still takder tanda pa per....sakit aper pun tak....dktr pesannn.."kalu takder tanda juga smpai ujung mggu nih...3hb dtg hosp"...gulppp...dtg hosp???nak watper....nk checkup...or nk induce....

argghhh...serabut..serabut.....org kata sakit bersalin induce ni...sgt perit....my kakak pun kena induce masa bersalin anak ke5...dia kata...mmg sgtttt sakit....tmbah ler kalu anak 1st...huhhuhuu....

sllunya dktr akan bg tempoh lagi smggu dari EDD if takder tanda lagi....pas smggu tu kalu still takder tanda..baru akan di induce...hrp2 pegi hosp ni just kena cek jer cam ari tu...tak ready lagi rasanya nk kena induce....n kalu buleh...biarlah sakit tu dtg sendiri...tak mo yg dipaksa...

tapi kalu dah tpksa di induce jugak....tpksa ler hadapi....kalu tak....baby akan lemas....
ok..ok....terima jer apa yg bakal dihadapi....stop it!!tak mo pikir byk!!!......wat menserabutkan pemikiran jerrrrr.....

p/s: tapi siyes sy sgt takut n terfikirkan bnda yg sama ari2....

Monday, March 21, 2011

Doyan oh Doyan.....

20 Mac 2011
8.00 malam
- melantak doyan kat umah family mertua...kuah doyan plus pulut...maveles...mavelesss...

9.30 malam
-balik umah..pala bpusing2....mnm teh bga....konon nk turunkan panas....esok plak kena pegi checkup....baik wat apa yg ptt sbb tak nak BP naik......


21 Mac 2011
9.30 pagi
- pegi poliklnik UKM...wat checkup bulanan cam biasa...cek BP....maintain tggi..tak mo turun...
Dktr decide tuk refer terus ke hosp....

11.00 pagi
- smpai kat hosp serdang...daftar n msuk kat wad bersalin...tggu kat bilik penilaian....nurse suh baring kat katil...dgn seng hati aku pun baring smbil terlelap....

2.00 petang
- dktr dtg nk cek...(bapak pya lama tggu dktr..dari kul 11 smpai 2.00) cek sana..cek situ...amik darah, scan, cek nadi, ketuk kaki, picit kaki..abih smua kena belek...dktr ckp buleh balik...dktr tak nak induce lagi...fuhhhhhhh....giler lega.....nsbaik tak kena tahan kat wad....dgn hati yg bbga2, terus lompat turun dari katil...ttba nurse ckp..jgn balik lagi..kena tggu result darah...aiihhhhh

3.00 petang
- duk kat depan kaunter...tggu result ujian darah.....tggu pya tunggu pya tunggu....kul 5 baru kuar result...

5.00 petang
- nurse pggil suh amik buku....pas amik buku terus blah dari hospital...giler bosan mnggu kat sepital pya lama plus kebuluran sbb tak makan.....

moral of d story...kalu esok ada checkup...jgn gatai mkn doyan....

Thursday, March 10, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa...


10 Mac 2011....meng'apply' cuti tahunan semata2 nk pegi menonton hikayat merong mahawangsa...and hasilnyerrr..citer ni mmg SUPERBBB...tak sia2 mencutikan diri sehari...bak kata celcomm..berbaloi baloiiiii.....

n komennyerr....
bila tgk movie nih...tak terasa mcm movie malaysia....terasa mcm movie dari negara lain....terbaek la hasil kejer KRU ni...uollsss mmg mantoppp...tabik spring tuk uollss..toing toinggg...
pelakon dia....mak aiiii..giler pya ramai...segala jenis kaum ada....korang nak aper??melayu? india? cina? omputih?...smua adaaaaaa
aksi-aksi dia pun mmg power...sgt best...mcm ong bak pun ada.....tak mcm citer melayu yg biasa...byi jer lebih...tapi tumbuk pun tak kena....oppssssss

so....sgt dicadangkan utk anda mennton movie ni yer....sgt tidak rugi...sesiapa yg nk tgk movie ni..tapi belum dpt pegi tgk...sila menjeles dgn saya......

p/s: sedang menggu tayangan filem KONGSI...bila nk kuar nihhhh....asyik akan datang jerrrrrr.....

Sunday, March 6, 2011

Genap.....9months

Pejam celik..pejam celik....mggu ni genap sudah 9bulan....means....one week after dis..iolsss buleh deliver bila2 masa jer....bak kata org tua..tuggu masa jer lah...

Suddenly...msuk jer bulan 3 ni, terasa masa bjalan sgt laju....tau2 je dah msuk mggu baru...n btukar mggu..n btukar lagi...huk huk huk....

Preparation....hampir 90% siap...brg smua dah sumbat dlm beg..tggal nk angkut masuk keter jer...n mggu depan....balik kg tuk kidnap my mum..harap2 sempat ler balik kg...kalu tak..jd anak tepen ler jwbnyerrrr.....

now...every week kena pegi wat checkup...pergghhh..giler bosan kut pegi klink ari2...ekceli pegi klink sukerrr..sbb amik ksmpatan mgulor...tapi nk mnggu kat klnk tu yg mls tuuuuu....

Persiapan terakhir...nk mengubhsuai ruang dlm rumah...motip perlu ubah suai kan???aper kena mengena dgn nk beranak...ekceli nk ubah suai perabot dlm umah supaya ada space tuk aku melepak pas deliver nnti....koser aku nak duduk bilik atas...cnfrm my mum tak bg....nk duk bilik bwh...bilik dah jd stor..nk duk dpn tv...my mum tak kasi jugak..paham2 jer lah org2 tua ni khennnn...harus byk kerenahnyer....so, terpksa merombak semula susun atur dlm umah....

lets cekidaut brg2 yang dah hampir complete itewwww....

beg hijau....adalah beg brg-brg baby...n beg hitam kuning tu..beg brg aku...giler byk brg..mcm nk duduk kat hospital tak mau balik rumah dah.....


ni brg2 baby yg tggal kat umah...merangkap baju, wet tissue, barut, pampers n segala mcm benda la....nmpk mcm sikit khennn...sbb brg2 tu dah ditindih2....tak koser aku nk punggah balik smata2 nk snap pic...

ohhh..tidak dilupakan pada fmily mertua ku yg telah men'sponsor' stroller, set tilam, botol susu n baju yg berhelai2 tu...trimas uooolllsss...errrr....nnti weollss cikun buaian plak yer..ngeh ngeh ngeh....

Thursday, February 24, 2011

Contest Senyum Tak Nampak Gigi

Setelah sekian lama tidak men'join'kan diri dalam bidang contest...ttba disebabkan kebosanan plus keseorangan di opis..iiollss pun mengadakan aktiviti blogwalking di merata2 blog yg ada...n suddenly..iolsss terjmpa contest senyum tak nampak gigi...tak kisah ler aper motip korang syum tak nmpk gigi tu..sbb gigi rongak ker..sakit gigi ker...hlg gigi tggal gusi ker..yg pntg tak nmpk gigi tu...

baca nama contest pun dah mcm menarik..so aper lagi..sepantas kilat jer..iolsss pun men'join'kan diri dlm contest nih....

syarat contest ni sgt mudah dan simple.
first : just upload satu picture uollsss yg senyum tanpa nmpk gigi...
second : buat satu entry ringkas tntang contest ni n anta comment kat tuan tanah..
third : tag 5 orang

sgt mudah kannnnn

dan setelah dibelek, diteliti dan diperhalusi picture2 iollss yg ada dlm hp ni...rasanya iollss nk pilih pic gedik yg nih...taraaaaa


if uollsss smua nk menceburkan diri dlm contest nih...meh ler reramai melawat tuan tanah...just klik jer kat SINI....kalu nk tgk pic tuan tanah pun buleh..meh iollss haplod sekeping...ngeh ngeh....

Ini lah tuan tanahnyer uollsss...tarikh tutup pyertaan 27 Februari 2011....

5 orang blogger yg iollss nk tag..tak lain dan tak bukan..

1) Mon JB
2) Pah Poh Peh
3) Intan
4) Wanie
5) Ez

Ok uollssss semua...renung renungkan..dan jangan termenunggg...