BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, March 6, 2011

Genap.....9months

Pejam celik..pejam celik....mggu ni genap sudah 9bulan....means....one week after dis..iolsss buleh deliver bila2 masa jer....bak kata org tua..tuggu masa jer lah...

Suddenly...msuk jer bulan 3 ni, terasa masa bjalan sgt laju....tau2 je dah msuk mggu baru...n btukar mggu..n btukar lagi...huk huk huk....

Preparation....hampir 90% siap...brg smua dah sumbat dlm beg..tggal nk angkut masuk keter jer...n mggu depan....balik kg tuk kidnap my mum..harap2 sempat ler balik kg...kalu tak..jd anak tepen ler jwbnyerrrr.....

now...every week kena pegi wat checkup...pergghhh..giler bosan kut pegi klink ari2...ekceli pegi klink sukerrr..sbb amik ksmpatan mgulor...tapi nk mnggu kat klnk tu yg mls tuuuuu....

Persiapan terakhir...nk mengubhsuai ruang dlm rumah...motip perlu ubah suai kan???aper kena mengena dgn nk beranak...ekceli nk ubah suai perabot dlm umah supaya ada space tuk aku melepak pas deliver nnti....koser aku nak duduk bilik atas...cnfrm my mum tak bg....nk duk bilik bwh...bilik dah jd stor..nk duk dpn tv...my mum tak kasi jugak..paham2 jer lah org2 tua ni khennnn...harus byk kerenahnyer....so, terpksa merombak semula susun atur dlm umah....

lets cekidaut brg2 yang dah hampir complete itewwww....

beg hijau....adalah beg brg-brg baby...n beg hitam kuning tu..beg brg aku...giler byk brg..mcm nk duduk kat hospital tak mau balik rumah dah.....


ni brg2 baby yg tggal kat umah...merangkap baju, wet tissue, barut, pampers n segala mcm benda la....nmpk mcm sikit khennn...sbb brg2 tu dah ditindih2....tak koser aku nk punggah balik smata2 nk snap pic...

ohhh..tidak dilupakan pada fmily mertua ku yg telah men'sponsor' stroller, set tilam, botol susu n baju yg berhelai2 tu...trimas uooolllsss...errrr....nnti weollss cikun buaian plak yer..ngeh ngeh ngeh....

8 comments:

zoelalisa said...

mesti ko da bedebor2 skang kan. hihi...ayok. tatau! sakittttttttttt!!!!

Yan said...

sakit ker intan?????..lalalalalallalaalala.....

Mrs^JB said...

kenapa aku prasan ada beg garfield kat situ?kan ke hg slalu usung time poli?hahahahah

hang bawa la mcm benda p ospital..aleh aleh masuk labor room, dia suh hg bawa ngan tgn ja..benda tu pon, baju pasang ngan stoking..hhuhuhu.

Yan said...

mon..ang mmg terer...101 mrkah tuk ang..tu mmg beg grfld..masih utuh beg iteww hoccay....
mon..adakah brg yg aku bw sgt byk???aku pun bw brg..tgk ceklist yg aku dpt dari tenet...

Mrs^JB said...

internet mmg la.kalau hang nak branak, dia suh bungkus ja.baju sepasang, sepasang stokin kaki n tngan n pampers.tu pon, kalau dia suh.stgh ospital, dia bagi baju depa.kuikuikui

Yan said...

aku pun bungkuih baju tuk balik rumah jer..duk hosp..cnfrm pya hosp suh pkai baju depa yg tak lawa tu..hahahahahaa...

Mizs Fieza said...

jgn lupa jugak nyek beli botol gree bpa hahaha

Yan said...

botol gree bpa tu aper kebenda fieza oiiii