BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, November 24, 2010

What's new????


Ermm.....arini ttba terasa nk update sikit bout my pregnncy..so far dah nak masuk 22weeks...alhmdullah...rasa sgt cpt masa blalu...

masuk jer mggu ke21...1st time dpt rasa baby bgerak n kdg2 terasa dia pya kicking....masa 1st time rasa baby begerak iolsss sgt tpranjat hoccay sbb spnjg hidup tak penah rasa ada bnda begerak dalam perut..kalu perut bbunyi tu sllu lah.....tapi bila dah tiap2 hari terasa gerak, dah tak terkejut..tapi seronok....time yg paling kerap dia bgerak time tenghari n malam...paling aktif dlm kul9 mlm ke atas...

kalu bab jerawat...dah buleh tarik napas lega sbb jerawat dah mula bkurangan...tak mcm memula dulu..mcm cndwan tumbuh lepas ujan..skang dah tggal sikit2 jer..yg ada cuma parut jerawat..ni ler hdiah kengan yang dpt kalu picit jerwat guna kuku..uolsss sila jgn ikut perangai nieee......

dah mula mcari baju n suar baru tuk dpakai di opis sbb baju kurng pun dah mula mengecil dan mengetat...(motip salahkan baju???)

brg tuk baby blum terfikir lagi...cuma tuk buaian n stroller smua tu..dah ada yg nk sponsor..wahhh...seronok ler my hubby..jimat bajet dieee...nama tuk baby pun blum wat pilihan jugak...pendek kata..preparation tuk baby blum ada ler...byk shoping tuk iolss jer..hihihihi...

kaki ku kebengkakan....adoiyaiiii....start mmbengkak masa blik kg time raya aji..so ari2 kena urut dgn harapan bngkak akan surut..so far dah mula surut..cuma tak buleh bdiri tllu lama..terutamanya bila memasak...mula lah sakit tumit bagai...

ni nk habaq maiii...iolsss dah mula mnum air gas..dah bbulan2 my hubby melarang keras iolsss mnm air gas..akhirnya larangan tu dah pun dilonggarkan...yahooo...tapi tak buleh ler mnm byk2....n coke still tak dibenarkan..cissssss...

dan yg paling pentinggg...my sister pun pregnnt jugak...nmpknyer tahun dpn my mum dpt dua org cucu lerrrr....my sister pya due dlm bulan 6.....tak jauh sgt dari iollssss.....

uollsss...nnti iolss akan meng'hapdet' lagi citer2 terbaru yerrr..tataaaaaaa....

6 comments:

Mrs^JB said...

nak komen nak komen..hahaha

1)mmg gedik pon..baru tau ker..hahahah

2) sedap nyer charkoteow..maveles..kat mana?

3)kaki hang dah mcm org pasangkan bandage..ahahahahahah

4)jgn sesekali salahkan baju yang bersaiz M itu..hahaha..hg tu dah anjak ke saiz XL..extra longgaq..no more muat muat..hahahah

Sekian, terima kasih.

yan said...

ang tau dak mon...aku mmg nyaris dah nk delete ang pya komen..seb bek aku ni bek hati..bukan mcm ang..hahhaahahaha.....
1) aku gedik ngan laki aku ja..hahaha
2) sedap mon...kat tepen ler...dekat trfic light bomba..jaln teruih ja..
3) wpun mcm psg bndage..tapi tetap comei
4) pmbetulan..baju aku smua saiz S..ang ja pkai M..hahahahaha

Sekian untuk makluman

LeEyA said...

aku start 4 bln dh rasa baby nih bergerak.. dia bkn sekadar tendang.. dia bergolek nyondok perut aku nih.. kejap2 timbul. senget benget perut aku.. yan.. ko tunggu 7 ke 9 bln nnti.. tgk dia buat tman permainan kt dlm tu.. waduh.. enggak bisa tidur..

yan said...

awalnya ang dah buleh rasa no..aku 4 bulan tak rasa per lgsung..ni baru ler dok rasa ari2..tapi tak kuat sgt..tak dak la smpai bgolek nyodok perut..setakat ketuk pintu ja..kui kui kui..
Pah..kalu kita tdoq..baby tu tak tdoq skali ka...huhuhuhu

zoelalisa said...

aku kalo pregnant, aku...

1. muke tak licin. tetibe jerawat bermaharajalela.

2. blkg bdn byk jrwt. lps besalin hlg sume p mana tatau.

3. tumbuh ketulan kt bibir. buang, tumbuh lg. buang, tumbuh lg. pas besalin, hlg! ajaib!

4. sgt mls

5. sgt tak suke make up. pale je.. tak beseri2. sgt tak cun.

6. tade self-confident. haha...

kesimpulan : aku rindu gle zmn kurus. so skang tgh bls dndm. hari2 g keje pakai kebaya or kurung moden ;p

yan said...

intan...dlm panjang2 ang pya komen tu..ang sbnrnya nk menjeleskan aku dgn gtau yang ang skang dh kuruih n buleh pkai kebaya...kan kan kan...