BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, October 27, 2010

17 weeks....

alhmdulillah...pejam celik pejam celik....my baby dah berusia 17 mggu...rasanya baru jer lagi iollsss dpt tau iollss pregnnt...tau2 dah msuk 4bulan...

so far spnjg 4bulan..takder mslah pa per...no morning sickness, no tabiat pelik...khdupan mcm biasa...mcm dlu2 sblum prgnnt.....cuma skang rutin harian ari2 kena telah ubat..memula folic acid..pastu obimin..skang dktor syorkan obimin plus...ubat2 yg besar gedabak..nak tak nak kena telan....every morning sblum g kejer wajib mnum susu...pilihan iolss...enfamama perisa coklat...

disbbkan vitamin2 yg dibekalkan oleh doktor itewww...slera mkn naik mendadak n cpt lapar...baru mkn tghari..petg selongkar dapur abihkan nasi n lauk tghari td....aiihh....my mom kata, "kalu tak nak selera mkn btmbah..tak yah mkn vitamn dktr kasi tu pun takper..klau mkn vitamn..nnti mkn lagi byk..".bgus tak nsihat my mom..hahahahaha......

mengidam???...tader mgidam per pun...ujg mggu mmg wajib masak....nasi putih plus lauk 2 3 jenis n wajib ada syur bdaun hjau...dulu benci toi mkn syur daun hjau..skang fanatik ngn syur...and skang sgt suka mkn laksa..ari2 nk mkn laksa...so ari2 pegi psr mlm cari lksa...laksa laksa n laksa lagi....nyum nyum....
*tgk pic laksa pun dah terliur..hahahahaha.....

pening pala nk pkai style cmner skang nih..baju2 yg sllu dipakai tuk kuar jejalan..dah buleh msuk kotak smpan stor(tu mknanya smua dah tak muat laaa)...suar jeans??awai2 lg dh diwarning jgn pkai ketat2..so suar jeans yg ketat, sila duduk dlm almari diam2....alamtnya.kena shoping beli baju n suar baru...nsbaik baju kurg ke opis msih muat lagi...

shopinggg???oh tidakkk....skang sgt cpt penat..baru pegi shoping barg dapur tak smpai sejam..dah letih mcm bjaln dah 10 jam..plus tumit kaki sakit...so kena balik awai..smpai umah terus terbongkang dpn tv.....dah tak larat begerak...kemas rumah pun ujung mggu jer...tak kira carpet ker tak..smua sedut ngan vacumm..dah larat nk myapu...(mmg tak senonoh)

jerawat di muka tak yah cite....dari bulan pertma sampai keempat nih..jerawat tak henti2 naik..kalu surut pun dlm smggu jerr...pastu naik balik penuh satu muka...saborrrrrr jer lahhhh....mmg mguji kesbaran aku...

lastly..korang tak rasa ker entry iollsss kali nih pnjg berjela2...korang tak penat ker bca..aku dah penat menaip nih...nnti bebila iollss smbung lagi cita terbaru ye...ta taaaaa...

9 comments:

LeEyA said...

tak penat punn.. kejap ja abih.. mcm tak puas ja bca yan.. btoi kata mak hg tu.. mak2 selalu dpa tak bg mkn vitamin takut nak kita besaq nnti.. tp,.. itu mitos shj.. ko jgn mkn byk manis n karbohidrat tinggi byk sgt tau.. takut kena kencing manis yang.. nnti lagi susah tiap2 hari kena p check up...

yan said...

ang bc tak penat pah..aku menaip dah penat..hahaha..
tu lah pasai pah..mak mertua aku pun kata dulu dia tak mkn vit dktr bg....mak aku plak ckp tak pyh mkn..ish ish ish...aku suka mkn nasi ngan lksa ja..tak pa ka...ngeh ngeh ngeh...

eyz said...

aku suka mkn obimin..dsbbkn obimin la bdn i naik tau nyahhhh

yan said...

motip ang mkn obimin ez???org nk kuruih..yg ang p bagi gemuk watpa..aihhhhh

LeEyA said...

obimin tu wat kita jadi selera mkn.. itu motip nya..

isteri jb yg solehah... said...

yan:dah sah sah obimin bagi darah nya level ok..bukan menggemukkan la.cehh..ni, takpa..aku stuju hg mkn laksa sesuka hati hang.esok lepas pantang..rasakan..no laksa..hahaha..kalau makan, tarik urat maa..

yan said...

isteri jb yg solehah..pls lah tukaq ang pya nickname..muntah aku baca..hahaha

milady said...

hahaha..cmner yan..ko rasa tk ape yg aku rase dlu..padan muke..dlu kutuk aku msa kat umh..kata kuat makan..tgk skrg ko cmner..eh boleh pulak ko telan obimin tu nek..ish loya tekak aku tgk ubat tu..papepun selamat berjaya menjaga anak dlm kandungan tu..jgn renyah sgt..hihihi

yan said...

milaaa...jgn diungkit lagi cita lama.hahahahahahahaha...
yg obimin tu nk tak nk kena telan jugakk..rugi tu byr mhl2..kui kui kuiiii...