BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, June 9, 2010

wedding my sister....Part 1

tanggal 5 jun 2010...akhirnya kakak aku sah bergelar isteri kepada mohd firdaus hasan a.k.a naim a.k.a ustazz...aminn....

skang masing2 dah ada family sndri...yg paling lega haruslhh my parent..yer lh..smua anak pmpn dah selmat dah..tggal anak bujang ja ada lagi yg tak kawin...aihhh....

wpun pada hari knduri tu ada jer msalah yg berlaku...dgn mak andam lambat dtg (sory lah mak andam..sbb kena sumpah seranah dgn aku masa ko smpai..saper suh lmbat.)..dgn kasut nikah plak tak bw..air plak ttba takder pagi knduri...catering pun boleh wat msalah masa knduri tahlil...aishhh..mcm2 la mslah...tapi alhmdullah, smuanya bjalan dgn lancar...

En Naim...sila jaga kakak ku itewww elok2.....
jom layan pic2 wedding.....



ni hantaran laki yang aku wat...3 bekas jer aku wat...yg lain dorg wat.....

ni kaler pink haruslah hntaran pihak pmpuan..pun aku yg buat....




inai yg dah siap dilukis...tapi masalhnyer ni bukan tgn pngntin..ni tgn aku...kakak aku berinai..aku pun sibuk nk pakai inai...hihihihi....





ni ler kakak saya...pagi masa nikah...



"mcm mana saksi???sah ker???"tanya tok kadi itewwww



sesi mmbatalkan air semayang....




ha...time ni paling tak boleh blah..pgntin laki malu nk cium dahi pgntin pmpn..adoiyai...smua org dah gelak....




selesai jer upacara kat msjid..terus balik umah..yg pgntin biasa lah..terus bersiap utk psndgn tghari nnti..aku plak??terus ke dapur untuk siap makanan pgntin...


dan pastu mjlis persndgn...tema kaler pink hoccay..





kumpulan kompang ini sunggh la semgat...byk betul lagu yg dorg main...alih2 aku ckp..."cukup ler tu abg...smpan jer lah lagu yg lebih tu utk knduri yg akan dtg..." hihihih..boleh mcm tu?




ok...makan timeeee...



ni part yg paling suka nih...karaoke time...tapi masalhnyer aku tak smpat lgsung pegg mic tu..baru nk pilih lagu..dah ada org pggil...ada ka ptutttt...



ok...skang aktiviti di waktu malam plak...potong kek dan bukak hadiah...




dah setel smua tu...ktorg smua pegi makan mee udang kat port weld...kedai yg ktorg pegi tu berkonsepkan sampan..harus pinggan pun bentuk sampan hoccay....

ok...nnti kan weddding my sister part 2...knduri di pihak laki plak yer...

11 comments:

zoelalisa said...

sempat lg tu g mkn mi udang. sabo je la..kasi chance la pengantin rehat.. :p

yan said...

nak wat cmner intan...yg ajak tu smua org jauh2...bukan sllu dorg dtg..dah teringin sgt...kena ler pegi jugak..

redriben said...

hoho. tu lah penat pengantin. tapi aku tgk pengantin macam main2 kawen je. sempoi. tak nampak letih pon even 1 hari dah beracara.

yan said...

wani..mmg ler pngntin tak letih..sbb pngtin dok atas pelamin ja..aku yg letih kehulu kehilir..mcm aku dulu pun..tak letih lgusng pun..sbb org lain yg wat keje..hahaha

zoelalisa said...

eh, aku jd pengantin dlu aku pnt tau! tp kt umh aku la yg pnt..kt umh laki aku, aku duli ape kan. haha

yan said...

ang wtpa intan time knduri..aku rilek jer..satu kejer pun tak wat...tau2 smua dah setel..hahahaha

milady said...

aperla ko yan..sian kakak ko nak rehat2..nati mlm nak massage2 pulak..sajer jer kan korang tk nak bagi chance kat diorg...hek..hek..

yan said...

mila oiii...masa pegi mkan mee udg tu..baru kul 10 lebih...rilek arr..awai lagi..hahahaa

iema said...

lebih2 la hg nih...kak hg x sedih p0n mase hg nikah...lg die ske k0t...haha...lawak suda..

yan said...

iema ooii..nnti masa ang nikah ang tau la..masa akad nikah tu..perasaan jd sebak ang tau...anak sedara aku nikah ari tu..smpai nangis anak sedara aku tu..

iema said...

die yg nageh la??hg x kn..kah3